Crazy-art taidesuuntaus – Luova Hulluus taidemuodon teesit

Crazy-art – Luova Hulluus taidesuuntaus on oma outseidertaiteen (ite-taiteen) muotonsa. Sille keskeisiä lähtökohtia ovat mm. se, että sen harjoittajien taiteeseen on vaikuttanut keskeisellä tavalla heidän psyykkinen kärsimyksensä, vaikeat tunnetilat, vaikeat sisäiset konfliktit ja ristiriidat, psyykkinen pahoinvointi ja psyykkiset sairaudet. Crazy art taidemuodon edustajiksi voidaan lukea myös monia kuuluisia taiteilijoita, joiden taiteeseen heidän psyykkinen oireilunsa on vaikuttanut merkittävästi. Heitä ovat mm. monet orfilaisiksi taiteilijoiksi nimetyt, kuten Vincent van Gogh, Edward Munck, Stringberg, Frida Kahlo jne.

Luovan hulluuden teesit

1. Luovuus kuuluu kaikille!
2. Jokaisella on luovuutta!
3. Kauneus on katsojan silmissä!
4. Elämä itsessään on suurinta taidetta!
5. Jokainen on oman elämänsä taiteilija!
6. Jokainen on oman elämäntarinansa runoilija ja kirjailija!
7. Jokainen on liikeidensä ja askeltensa koreografi!
8. Kauneutta on kaikissa ja kaikkialla!
9. Luova hulluus on rajaton riemu!
10. Luovuus ja taide lohduttavat. Ne ovat lääke ja terapiaa maailman kovuuteen, välinpitämättömyyteen ja rakkaudettomuuteen.
11. Luovuus ja taide voivat tehdä näkyväksi sen, mitä ei voi ilmaista sanoin!
12. Lausu vaiettu!
13.  Tanssi lausumaton mahdoton!
14.  Anna kätesi kertoa ahdistuksesi levoton!
15. Hyräile salattu kaipauksesi unilauluna itsellesi!
16. Maalaa sisäisen maailmasi sanoilla kuvaamaton kirkkain värein ja levitä tuskasi ebenholzin mustaa väriä maalauksesi pintaan!
17. Soita kahvikuppisi lusikalla riemukas lausein lausumaton rytmi! Niin voi vaiettu saada rytmin ja sanat joita ei ennen ollut!
18. Luovuuden keinoin voi alitajunataan uponnut ja peittynyt kokemus voi nousta tietoisuuden pintaan! Sisäisen ristiriitasi Kordionin solmu voi aueta!
19. S. Freudin keksinöistä vaseksuaalinen vapautuminen on toteutunut. Alitajunnan ja varhaislapsuuden suurta merkitystä ei kulttuurimme ole uskaltanut myöntää. Luovuuden ja taiteen keinoin voimme löytää alitajuntamme mittaamattoman avaruuden, sisäisen maailmamme ja sisäisen lapsemme.
20. Psyykkinen murtuminen johtaa mielenterveyskuntoutujan herkkään kokemistapaan. Se on tie ja avain luovuuteen ja taiteeseen.Se on mahdollisuus vapautua estoista ja torjunnasta. Se on tie ymmärtää erillaisuuta. Sen kautta voimme nähdä suurempaa kauneutta ympärillämme ja itsessämme.
21. Luovuuden ja taiteen avulla patrempaan minäkuvaa ja itsetuntemukseen! Se on mahdoolisuus hyväksyä itsensä sellaisena kun on ja voittaa itseensä suunatutuvat häpeän tunteet.
22. Eheytyä ja uudistua taiteen avulla!
23. Itua elämään, tarkoitusta, tekemistä tekemättömyyden tilalle, mielekkyytä ja sisältöä tyhjyyden sijaan taiteen ja luovuuden avulla.
24. Jokaisessa tulee esiin luovuus, kun sille annetaan tilaa, mahdollisuuksia, aikaa ja välineitä  sekä, kun jokaista kannustustaan löytämään oma luovuutensa!

Lataa allaolevasta linkistä laajempi julkaisu ’Luovasta hulluudest’.

Luova hulluus

Mainokset
Kategoria(t): Artikkelit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s